НА ДОПОМОГУ НАВЧАННЮ

   1На цій сторінці ми зібрали корисні посилання та відеоматеріали для учнів. Маємо надію, що ці лінки та відео стануть у пригоді тим, хто хоче досягти успіху у навчанні

УЧНІВСЬКІ КОНКУРСИ

"КЕНГУРУ". Міжнародний математичний конкурс  http://www.kangaroo.com.ua/

«КОЛОСОК». Всеукраїнський інтерактивний природничий конкурс для учнів 2-10 класів  http://www.kolosok.lviv.ua/

"ЛЕВЕНЯ". Всеукраїнський фізичний конкурс 
http://www.levenia.com.ua/

"ЛЕЛЕКА". Всеукраїнський інтерактивний конкурс юних істориків 
2

 http://gromad-osvita.org.ua

"СОНЯШНИК". Всеукраїнська українознавча гра 

 http://gra-sonyashnyk.com.ua/index.php

"РУССКИЙ МЕДВЕЖОНОК - языкознание для всех". Конкурс 
 http://www.rm.kirov.ru/


 http://www.testportal.gov.ua/ 
Український центр оцінювання якості освіти

 http://zno-kharkiv.org.ua/ 
Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти

 http://man.gov.ua/ 
Мала академія наук України


УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА

Відеоматеріали

***

 http://www.ukrlit.vn.ua/
   Всі автори, письменники, поети, літератори, творчість яких вивчається у програмі українських шкіл. Біографії, тексти, шкільні твори, аудіокниги, теорія літератури.


РОСІЙСЬКА МОВА І ЛІТЕРАТУРА

Видеоматериалы

***

5 БАЛЛОВ 
  Все для школьника и студента 
 http://5ballov.com.ru/index.php

   Содержание сайта:
Сочинения: Нет мысли в голове, а сочинение писать надо. Не расстраивайтесь, готовое сочинение можно взять с сайта. В данный момент здесь собрана крупнейшая коллекция школьных сочинений - более 5000 сочинений. 
Рефераты: Здесь собрана крупнейшая коллекция рефератов, курсовых и дипломных работ - более 68000. 
Краткие содержания: Толстая книжка? А завтра отвечать? А вы даже не знаете, о чем она? Со всеми такое бывало... С помощью этого раздела вы можете за считанные минуты или часы прочитать необходимое произведение в кратком изложении. 
Шпаргалки: Хорошая коллекция шпаргалок почти по всем предметам. Они вам помогут на любом экзамене, зачёте и на контрольной работе. 
Библиотека: Бесплатная интернет библиотека. Если не хочется идти в библиотеку за каким-нибудь произведением или сборником стихов, просто зайдите в Интернет-библиотеку и возьмите то, что вам нужно. 
Биографии: Большая коллекция биографий писателей и поэтов. Очень полезная вещь для подготовки доклада по литературе.


ІСТОРІЯ

Відеоматеріали

***

Видатні постаті української історії 
 http://www.history.vn.ua/mark.html
   Зібрано відомості про видатних людей періоду від Київської Русі до козацької доби

Книги з історії 
 http://www.history.vn.ua/book/ 
   Книги та підручники з історії України та всесвітньої історії, в тому числі для підготовки для ЗНО.


АНГЛІЙСЬКА МОВА

English - топики
  Коллекция топиков по англиийскому языку. Большое количество различных тем. Могут пригодиться при написании сочинений, проектов, рефератов и т.д.

http://www.bkc.ru/aboutus/

   Сайт Школы иностранных языков ВКС.  Сайт присвячений вивченню іноземних мов: англійської, німецької, французької, іспанської, італійської, арабської, китайської, японської та ін. і об'єднує в собі 30 віртуальних шкіл на вибір. Перед початком навчання тут можна пройти тестування, вибрати курс, викладача та ін. Існують спеціальні диференційовані програми для різних вікових груп користувачів. Для наймен­ших є додатковий засіб навчання - мультимедійна програма «Еnglish+Кіск». Розроблені також спеціальні літні програми та програми прискореного вивчення іноземних мов для підлітків.

http://www.englishclub.narod.ru/

   Английский клуб. 
Це навчаюча база даних по вивченню англійської мови. Словники, граматика, навчальні вправи (топіки), ідіоми, ско­ромовки, пісні, розділ „Чтиво" з книгами для читання. Для кожного етапу навчання, а їх декілька — початковий і т. д. - можна знайти розділ „Плани уроків".

http://www.­englishforkids.­ru

   Английский для детей
Тут можна знайти навчальні програми, поради, конкурси, форуми, цікаві посилання на інші сайти і т. п. На сайті знаходяться архіви дитячих пісень, віршів, загадок та прислів'їв англійською мовою, які можна скачати. Є можливість замовити нові книги в Інтернет-магазині з вивчення іноземних мов.


ХІМІЯ

http://www.alhimik.ru/ 
Корисна та цікава інформація з хімії на сайтіAlhimik.ru
В т.ч.допомога у рішенні хімічних задач

 http://www.xumuk.ru/ 
Все про хімію

 http://www.chemsoc.org/viselements/ 
Англомовний сайт з хімії.
Оригінальне надання періодичної системи Д. І. Менделєєва

 http://www.webelements.com/
Повний опис властивостей елементів і їх з`єднань. 
Англомовний сайт

http://www.chemistry.narod.ru/ 
Краткий курс химии, таблицы, опыты, биографии известных химиков.
Таблицы-шпаргалки.

 http://hemi.wallst.ru/
Освітній сайт з хімії для школярів.
Російськомовний.

Химия


ГЕОГРАФІЯ

 http://svit.ukrinform.com.ua/index.shtml
4
КРАЇНИ СВІТУ
Обираючи країну, ви можете познайомитися з історичними нарисами про неї, державним устроєм, традиціями, географією, збройними силами тощо.

Методична допомога з географії для учнів, студентів та вчителів
 http://geopom.at.ua/
Метою цього сайту є систематизація матеріалів з географії для допомоги учням та вчителям під час підготовки до уроків, студентам під час написання курсових робіт.
Матеріали сайту доступно систематизовані для користувача.

Географія 
 http://subject.com.ua/geographic/geo/index.html
На сайті зібрано матеріал з географії світу за курсом шкільної програми


МАТЕМАТИКА

Портал:Математика (Википедия)
Математичний портал. Математика - це наука про кількісні співвідношення, структури, форми та перетворення. Цей портал покликаний допомогти вам ознайомитися з цією складною наукою.

Математика


ФІЗИКА, АСТРОНОМІЯ

 Відеоматеріали

Физика

Астрономия


ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ

 http://www.varlakov.at.ua/
Тести з предмету "Захист Вітчизни" (необхідна реєстрація)


***

http://www.allsoch.ru/gdz/

Все для Школьника и студента. 
Шкільні твори, реферати, короткі перекази, англійські теми, лекції для школярів. На сайті можна знайти посилання на наступний сайт з готовими домашніми завданнями.

http://www.otbet.ru/gdz/

Сайт «Ответ.Ру» - це готові домашні завдання за всіма предметами шкільної програми для всіх класів та готові вправи за всіма підручниками, короткі письмові перекази, твори на екзамени.

http://www.college.ru

Освітній портал «Открытый колледж». Сервіс платний. 
Портал має декілька розділів за природничими галузями знання: Астрономія. Біологія. Математика, Фізика, Хімія. Кожен розділ об'єднує зміст навчального курсу на компакт-дискові та індивідуальне навчання через Іпіегпеї. Тут можна подивитися у відкритому доступі віртуальний підручник або динамічні моделі, попрацювати з тестами. Також до уваги користувачів огляди Інтернет-ресурсів за темою предмета, що постійно оновлюється. У Системі Дистанційного Навчання можна отримувати індивідуальні контрольні запитан­ня для самоперевірки різного рівня складності. За успіхи начисляються бали і ведеться постійний моніторинг досягнень.

http://www.en.edu.ru/

Природничий освітній портал. На порталі — енциклопедії, словники та довідники, БД, задачники, тести, лабораторні практикуми, наочні посібники, хрестоматії та тексти лекцій, тренувальні вправи з природничих предметів шкільної програми: математики, хімії, фізики та біології. Зручна система навігації, повнотекстові БД, багато іншої корисної інформації.

http://www.krugosvet.ru/

Ще один сайт природничого характеру - енциклопедія «Кругосвет». Сайт присвячений геології та географії. Але у розділі «Географія» можна знайти інформацію по всіх країнах світу, їх економіці, культурі, промисловості, державному у0строю та багато ін. Наприклад, у статті про Японію можна знайти навіть повний текст Конституції країни. На сайті школярі знайдуть державну символіку всіх країн світу, а також можуть скачати або роздрукувати її карту. 
Крім того, існують додаткові можливості пошуку не тільки на сайті, а й в Інтернеті по заданій тематиці. Є розділи: Реферати, Перевір себе, Новини, Ігри. Дуже цікавий розділ „Перевір себе». Це своєрідні тести з перевірки знань.

http://www.klyaksa.net/

Інформаційно-освітній портал з вивчення інформатики. Тут можна знайти не лише конспекти, довідники, тести для школярів, а й готові розробки уроків, домашніх завдань та методичні рекомендації для вчителів інформатики.

http://www.rusedu.info/

Сайт „Інформаційні технології в освіті». Тут можна знайти і скачати повнотекстові навчальні посібники, програми, демонстраційні презентації, реферати, тес­ти, тощо... 
Сайт буде корисним не тільки для школярів, а й для викладачів інформатики та інших дисциплін.

Элементы большой науки 
http://elementy.ru/trefil

Физика 
Астрономия 
Математика 
Химия 
Науки о жизни 
Науки о Земле 
Биографии

 

 
Поділись новиною з друзями в соціальних мережах: