Опорний заклад «Калайдинцівська ЗОШ ЛМР» -двоповерхова цегляна споруда, збудована у 2001 році, розрахована на 306 учнів. За інженерно-технічними висновками опалювальна площа становить 3800 м². Загальна площа усіх приміщень – 4500 м². Кількість класних кімнат – 19.
У 2021/2022 навчальному році у закладі навчається 197 учнів.
У приміщенні закладу знаходяться класні кімнати 1-11 класів та предметні класи, які мають таке матеріально-технічне забезпечення:
                                         

Кабінет

Площа, м²

Комп’ютер 

Проектор

Мультимедійна дошка

 

Енергозбері-гаюче освітлення

Віконні жалюзі

Предметне оформлення

Інформатичний

62,6

18

1

1

 

+

+

+

Фізичний

54,4

1

1

1

 

+

+

частково

Хімічний

54,4

-

-

-

 

+

-

+

Історичний

62,6

5

SMART TV «Samsung»

-

 

+

-

+

Англійський

42,9

1

1

1

 

+

+

+

Український

53,7

-

-

-

 

+

-

+

Біологічний

37,7

1

1

-

 

+

+

частково

Математичний

42,5

-

-

-

 

+

-

+

Географічний

45,6

5

1

1

 

+

+

+

Майстерня по металу

52,6

-

-

-

 

+

-

+

Майстерня по дереву

52,6

-

-

-

 

+

-

+

1 клас

43,9

1

SMART TV

-

 

+

+

+

2 клас

36,8

1

1

1

 

+

+

+

3 клас

36,8

1

1

-

 

+

+

+

 

               
8 класних та предметних кімнат, бібліотеку  підключено до мережі  Інтернет.
Також у закладі обладнаний кабінет хореографії,  актова зала, їдальня на 60 посадкових місць, спортивна зала, майстерня по обробці деревини та металу та кабінет обслуговуючої праці, бібліотека з читальним залом.
Інформатичний клас налічує 18 комп’ютерів, які підключені до мережі Інтернет. В управлінській діяльності використовуються 3 комп’ютери, 4 ноутбуки, 2 сканери, 4 принтери, 2 ксерокси.
У приміщенні закладу наявні: кабінети директора закладу та заступників директора з навчально-виховної  роботи, кабінет практичного психолога,  кабінет сестри медичної, два діючих внутрішніх туалети, приміщення для обслуговуючого персоналу закладу, 2 роздягальні. У цілому приміщення відповідають нормативним вимогам.
Обладнання навчальних кабінетів, яке використовується для проведення освітнього процесу в цілому відповідає санітарно-гігієнічним правилам та нормам, психолого-педагогічним, естетичним вимогам та вимогам безпеки життєдіяльності.
Електротехнічне обладнання відповідає вимогам електробезпеки, передбаченим Правилами безпечної експлуатації електроустановок споживачів, Правилам безпеки під час навчання в кабінетах, іншим чинним нормативним документам.
Оформлення навчальних кабінетів складається з навчально-методичних експозицій змінного та постійного характеру. Постійно в кабінетах демонструються:
-                державна символіка;
-                портрети видатних учених у різних галузях;
-                стенди з правилами поведінки учнів у кабінетах фізики, хімії, інформатики, біології, обслуговуючої праці та навчальних майстернях.
Шкільні коридори прикрашають картини відомих місцевих художників, виставки фоторобіт Мисник М.С., Андреєва С.М. Біля спортивної зали облаштований куточок, дошка пошани.
Адміністрація навчального закладу надає завідувачам кабінетів допомогу в їх обладнанні, проводить організаційно-методичну роботу, спрямовану на ефективне використання  кабінетів. Разом вивчають, узагальнюють і поширюють передовий педагогічний досвід. Здійснюють контроль за збереженням і використанням матеріально-технічного забезпечення.
Класні кімнати і навчальні кабінети озеленені, затишні.
Учні початкових класів навчаються на першому поверсі у світлих, просторих і затишних кабінетах.
Їдальня розташована на І поверсі і складається з двох приміщень: харчоблока та зали, які забезпечені природним освітленням і штучним люмінесцентним, вентиляцією.
У закладі є два шкільні автобуси: ПАЗ 32-05407 ВІ 1007АА, який підвозить учнів із сіл Хитці, Халепці, Лушники, Вільшанка, Мгар та автобус АС-Р 4234 МРІЯ ВІ 2871СК, який підвозить учнів із сіл Клепачі, Н.Булатець, м.Лубни. Автобуси зберігаються у шкільному гаражі.
 Шкільна бібліотека є структурним підрозділом навчального закладу, який здійснює бібліотечно-інформаційне, культурно-просвітницьке забезпечення освітнього процесу.
Забезпечення закладу навчально-методичною літературою відбувається через бюджетне фінансування та за рахунок спонсорів. Поповнення підручниками здійснюється централізовано через відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту Лубенської РДА шляхом замовлення, з урахуванням обраного профілю, рекомендацій методичного центру, пропозицій вчителів закладу. Облік, утримання та передача в користування учнями здійснюється шкільною бібліотекою відповідно до нормативних документів. Періодично, в міру надходження, відбувається оновлення фонду підручників, навчальних посібників та художньої, методичної літератури, ведеться облік подарункової літератури. Бібліотечний фонд нараховує книг і брошур – 13254, підручників – 1918, з них для учнів 1-4 кл. – 460, 5-9 кл. – 1240, 10-11 кл. – 218.
 

 

 
Поділись новиною з друзями в соціальних мережах: