DSC00079654357    Цими листопадовими днями ми перегорнули трагічні сторінки історії нашої держави – роковини «Революції гідності» та чергові роковини голодомору 1932-33рр. Урочиста лінійка, яка відбулась 24 листопада в актовій залі нашої школи, саме цим сумнозвісним подіям і присвячувалась.

      Ведучі жалобного заходу О.Десятник та  І.Федорченко повернули присутніх до подій минулорічної давнини, коли на Майдані, в центрі Києва, розгорнулися криваві події, що
розпочались зі звичайних акцій протесту, а закінчилися побиттям студентів, молоді, жорстокою DSC000892345розправою та масовим вбивством мирних мітингувальників,  палких патріотів нашої  України, які поклали свої життя, боронячи суверенітет та незалежність держави і яких  згодом було названо Небесною сотнею:

… і мовчки сотня нескорених героїв

 Відходила у чисті небеса,

І погляди знесилених мільйонів

                                                         Дивились вслід братам, батькам, синам.

     Директор школи, вчитель історії С.І Мисник, звернувся до подій 1932-33рр., які не оминули Полтавщину, Лубенщину та с.Калайдинці. Він також закликав юне покоління свято берегти пам’ять про переломні події, які стали доленосними для України та бути справжніми патріотами. Насамкінець під мінорні акорди гімну «Небесної сотні» вчителі та учні запалили свічки пам’яті та вшанували хвилиною мовчання тих, хто ціною власного життя відстояв Революцію гідності. 

DSC00074567    DSC00084

 

 

 

 
Поділись новиною з друзями в соціальних мережах: