Незабутньою подією став приїзд до нашої школи артистки розмовного жанру Полтавської філармонії Наталії Іванченко. Цікава  її особистість тим, що мисткиня довгий час працювала разом з берегинею української пісні, нашою землячкою Раїсою Кириченко. Крім того Наталія   лауреат Всеукраїнського конкурсу імені Т.Г.Шевченка та Всеукраїнського конкурсу артистів естради.

   Тож 4 лютого учителі та учні Калайдинцівської, а також Новаківської шкіл стали учасниками свята художнього слова, яке подарувала шанована гостя. Представила її лубенська поетеса, член літоб’єднання ім. Донченка Лариса Галич, запросивши на сцену артистку.

  Затамувавши подих, слухали всі уривки славнозвісного  твору української письменниці Л.Костенко «Маруся Чурай»:

DSC00020         Вона ішла. А хмари як подерті. 
         І сизий степ ще звечора в росі. 
         І з кожним кроком до своєї смерті 
         була усім видніша звідусіль. 
           
         Стояли люди злякані, притихлі. 
         Вона ішла туди, як до вершин. 
         Були вже риси мертві і застиглі, 
         і тільки вітер коси ворушив. 
           
         І тільки якось страшно, не до речі, 
         на тлі тих хмар і зашморгу, була 
         ота голівка точена, ті плечі, 
         той гордий обрис чистого чола.


 
   Цими рядками у виконанні  справжнього майстра художнього читання Н.Іванченко вкотре переймалися наші учителі та учні, особливо старшокласники, які вивчають твір за навчальною програмою. А крім цієї моновистави, артисткою було запропоновано також уривок із п’єси І.
DSC00038Карпенка-Карого «Кайдашева сім’я», гумористичний характер якої більше припав до душі учням середнього та молодшого віку.

 
 Тож і не дивно, що майже півторигодинна моновистава закінчилася швидко та непомітно, залишивши по собі яскраві враження. Насамкінець учні нашої школи сфотографувалися на згадку про зустріч разом зі знаною артисткою.

 

 

 
Поділись новиною з друзями в соціальних мережах: