Крізь століття лине слава про українських козаків. Волелюбне козацтво показало усьому світові не тільки своє лицарство, а й здатність утворити державу. Нею стала Запорізька Січ, яка проіснувала близько 300 років.

       14 жовтня, у День українського козацтва, в 9 класі Калайдинцівської ЗШ І-ІІІ ступенів була проведена відкрита виховна година «Козацькому роду нема переводу»

Козацькі вареники

 

Хто сильніший

 

 



 

 

 

            Ведучі Угляй Олександра та Щербань Тетяна розповідали про українське військо що боронило рідну землю від іноземних нападників. Про козацтво посольського краю повідомив полковник Віктор Михайлович Гаркуша.

            Здавна славилися козаки своєю силою, яка оспівувалася в піснях та казках легендарна доба
Коса - дівоча красацікавить нас і сьогодні. Нащадки мужніх лицарів у складі «Удайські козаки» та «Козацька шабля»
змагалися між собою. Відповідали на запитання вікторини, демонстрували свою фізичну силу в згинанні та розгинанні рук від підлоги, армреслінгу та вправах на спритність і силу духу. Учні були активними учасниками конкурсів «Музичний свист», «Український вареник», «Ой коса – краса!».Компетентні журі у складі Гонти Т.В., Буреги І.О. та Гаркуші В.М. уважно спостерігали за командами і визначило, що найдотепнішими та найспритнішими були учасники команди «Козацька шабля» (отаман Прядко Олег).

          На виховній годині  прозвучали пісні у виконанні ансамблю «Дарунок». Усіх присутніх у залі зачарував спів учениці 2 класу Ані Гриценко, яка подарувала учасникам заходу пісню «Козачка»

            Усі, хто відвідав виховну годину, пересвідчились у тому, що хлопці, які брали участь у турнірах, відчули себе гідними нащадками козаків.

Класний керівник 9 класу   Крутій Н.В.

IMG 6021

 

 

 
Поділись новиною з друзями в соціальних мережах: