P81026-111253 З метою поглиблення знань учнів про історичні події на Лубенщині, розширення уявлень про різноманітність розвитку краю, формування національної свідомості, любові до рідного краю, свого народу, прищеплення шанобливого ставлення до культури, забезпечення духовної єдності поколінь учні 8-10 класів Калайдинцівської школи 26 жовтня здійснили екскурсійну поїздку до Лубенського краєзнавчого музею та музею ОЗ «Засульська гімназія».

Краєзнавчий музей — місце, де зустрічаються сьогодення і минуле. Коли проходиш по його залах, то відчуваєш, як дух часів, що пішли, наповнює тебе. Впродовж екскурсії ми дізналися   про давні часи, якими корисними копалинами багата Лубенщина, про флору і фауну рідного краю. В музеї багато документів, книг. Особливо нас зацікавив козацько-гетьманівський період оскільки саме зараз пошуківці загону «Патріот» працюють над проектом «Тії слави козацької повік не забудем».
Продовжилася наша подорож у шкільному музеї с.Засулля. Привітно і гостинно зустрів учнів директор опорного закладу Савенков Анатолій Олексійович, цікаво і захоплююче провели екскурсії учні-екскурсоводи. Ми розширили свої знання про історію села, про події, які тут відбувалися, про особистостей, які так чи інакше вплинули на розвиток с.Засулля і навколишніх сіл. Озайомилися також із пристендовим матеріалом, якого тут велика кількість.
На завершення екскурсії ми вшанували пам'ять загиблих учасників ООС Лубенщини біля меморіалу, який відкрився до Дня Захисника України у дитячому парку м.Лубен.
 Учні дуже задоволені екскурсією і відчули свій зв’язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій землі і створювали її красу, захищали.
Бойко Владислава, член пошукового загону «Патріот»

 

P81026-090452 P81026-092234 P81026-093819 P81026-103120 P81026-103626 

 
Поділись новиною з друзями в соціальних мережах: