20200310 135516   Днями учні ОЗ «Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ст. ім.Ф.Д.Рубцова відвідали Лубенську галерею мистецтв, у якій проведені виставки робіт митців, чиї імена відомі далеко за межами посульського краю. Школярі ближче познайомилися з творчістю лауреата премії імені Василя Симоненка, члена громадської організації «Знання та творчість», флориста Валентини Дмитрівни Панченко. Учнів зачарували картини з природного матеріалу, які вражають витонченістю, гармонією, польотом фантазії. Це «Сутінки», «Соняшник», «Ікона Божої матері», «Троянди», «Туман», «ріка в осінньому лісі», «Вечірній етюд», «Гоголівський став у Василівці». «Бути художником – не обов’язково, головне – любити те, що ти робиш, - наголосила майстриня під час зустрічі з школярами. - Ви повинні бути фахівцями своєї справи. Запам’ятайте, що мистецтво й культура ідуть поруч».

У наступному залі учні мали змогу оглянути виставку робіт місцевого талановитого майстра пензля Володимира Івановича Мірошниченка, члена Національної спілки художників України, неодноразового учасника обласних, Всеукраїнських та міжнародних виставок, автора шести персональних виставок у містах Яготин, Миргород, Полтава, Київ, Лубни, Кременчук. Його твори відзначені літературно-мистецькими преміями ім. В.Малика та В.Симоненка, почесною грамотою Полтавської обласної ради. Автор працює в реалістичному жанрі портрета, пейзажу, натюрморту. Його полотна, сповнені світла і настрою, чітко передають красу рідного краю. Учнів особливо вразили автопортрети та портрети бійців - воїнів АТО із серії «За Україну, за її волю» - Сергія Сухини, Леоніда Шаблі, Максима Авраменка. Володимир Іванович охоче поділився спогадами про історію створення картин. Він закликав учнів любити мистецтво, ніколи не бути байдужими до нього.
На виставці в галереї мистецтв також експонуються роботи члена Національної спілки художників України, заслуженого працівника культури Василя Івановича Семенюти, колишнього директора Лубенського краєзнавчого музею та дитячої художньої школи. На жаль, він відійшов за межу вічності. Про його картини, відзначені Грамотою Президії Верховної Ради України, розповіла науковий працівник Лубенського краєзнавчого музею Тамара Дяченко. Укотре учні Калайдинцівської школи доторкнулися до вічного нетлінного мистецтва, непідвладного випробуванню часом.

 20200310 130003 20200310 130211 20200310 133705 20200310 133857 20200310 135358 20200310 140809

 
Поділись новиною з друзями в соціальних мережах: