З 18.11 по 22.11 в школі проходив тиждень правознавства. Під час тижня учні 5-6 класів ознайомилися зі змістом ІІ розділу Конституції України, вирішували правові ситуації, розширювали свій правовий світогляд.
CIMG6382    CIMG6395   DSCN1788
 
         Старшокласники демонстрували свої знання, вміння навички з правознавства під час брейн-рингу. Учні змагались у знанні основних понять, визначенні структури правової норми цивільного права (гіпотеза, диспозиція, санкція), розв’язанні правових задач із спадкового  права. Перемогу здобула команда «Правознавці» (Мартюк Камілла, Рябенко Тетяна, Полонський Євген, Прядко Олег), з невеликим відривом 2 місце посіли «Юристи» (Криворотько Олена, Десятник Олександр, Угляй Олександра, Гриценко Олександр). Гідним суперником для обох команд були «Розумники» (Громова Валентина, Трохименко Ігор, Щербань Тетяна, Якуба Людмила). Вітаємо переможців та учасників, бажаємо нових здобутків, успіхів у формуванні правової культури, правового світогляду.
DSCN1794
         Практичний психолог Бурега І.О. з учнями 11 класу на тему «Сексуальне насильство. Шляхи захисту», з учнями 9 класу було проведено заняття «Торгівля людьми».
         Цікавою і корисною стала зустріч учнів 5-11 класів із працівниками правових органів, капітаном Брюховецькою С.Г. та дільничим інспектором
Барилом Б.В. Старший уповноважений СКМСД Брюховецька С.Г. ознайомила присутніх із найтиповішими адміністративними та кримінальними правопорушеннями серед неповнолітніх. Не менш цікавою стала зустріч із начальником комунального майна та земельних відносин Лубенського міськвиконкому Іващенком О.Г.
         Колишній учень нашої школи Олександр Григорович поділився спогадами про шкільні та студентські роки.  Як юрист, він дав ґрунтовні, фахові відповіді на запитання школярів. Насамкінець зустрічі було зроблено фото на згадку. Бажаємо всім мешканцям нашої школи знати свої права, поважати і шанувати права інших людей і не забувати про свої обов’язки, зростати хорошими людьми і громадянами своєї держави.
 
Поділись новиною з друзями в соціальних мережах: